22 - 08 - 2012 : Συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό για τα θέματα της Ενέργειας

Συνάντηση με το νέο Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υπεύθυνο για τα θέματα της Ενέργειας, κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου, είχαν ο Πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων και Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης και οι Δήμαρχοι των ενεργειακών Δήμων Μεγαλόπολης και Φλώρινας, κ. Παναγιώτης Μπούρας και Γιάννης Βοσκόπουλος.

Την περίοδο αυτή ο κ. Υφυπουργός ενημερώνεται για όλα τα θέματα αρμοδιότητάς του και αν και είναι δεδομένο ότι υπάρχει συνέχεια στη διοίκηση, το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων έθεσε εκ νέου τις προτάσεις και τα αιτήματα του, που η ικανοποίησή τους θεωρείται επιτακτική ανάγκη για τις τοπικές κοινωνίες. Έτσι, στη συνάντηση συζητήθηκε η αναγκαιότητα για άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με τη μη καταβολή του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης, αλλά και του τρόπου καταβολής του, θέματα για τα οποία ο κ. Υφυπουργός δεσμεύτηκε για την άμεση αντιμετώπισή τους. Βασικά στοιχεία επίσης στην agenda της συνάντησης ήταν οι προτεινόμενες επενδύσεις για τη στήριξη της ανάπτυξης του αγροτικού τομέα, η δημιουργία υποδομών για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και η αποτελεσματική περιβαλλοντική προστασία των λιγνιτικών περιοχών.

Ο Πρόεδρος του Δικτύου παρουσίασε στον Υφυπουργό την κατάσταση των λιγνιτικών περιοχών λέγοντας ότι τα όρια ανοχής των τοπικών κοινωνιών έχουν τελειώσει και γι’ αυτό η λήψη αποφάσεων πρέπει να είναι άμεση, έτσι ώστε -παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία- να αποκατασταθούν οι αδικίες που υφίστανται εδώ και χρόνια οι λιγνιτικές περιοχές. Είναι δεδομένο ότι οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δυσμενείς για την ικανοποίηση κάποιων αιτημάτων, αλλά το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων συνεχίζει την προσπάθεια, διότι η επίλυση των προβλημάτων των λιγνιτικών περιοχών δεν μπορεί να πάρει άλλη αναβολή.

 

20120821_140533