11-09-2012: Ανακοίνωση του Δήμου Αμυνταίου για το κλείσιμο των Δήμων 12 και 13 Σεπτέμβρη

Πολίτες του Δήμου Αμυνταίου

Οι συνεχείς περικοπές της κρατικής επιχορήγησης στους Δήμους τούς οδηγούν με απόλυτη βεβαιότητα στην οικονομική κατάρρευση.

Οι Δήμοι ήδη αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμα και σε επείγουσες υποχρεώσεις τους, ακόμα και να καταβάλουν το μισθό των υπαλλήλων τους.

Οι Δήμοι της Ελλάδας βρίσκονται ένα βήμα πριν από το λουκέτο.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να ανεχθούμε:

  • Κατάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη εποχή, που όλο και περισσότερες οικογένειες οδηγούνται στη φτώχεια και στην εξαθλίωση
  • Κλείσιμο παιδικών σταθμών και ΚΑΠΗ
  • Κατάργηση Μονάδων Κοινωνικής Μέριμνας και φροντίδας ευπαθών κοινωνικά ομάδων
  • Κλείσιμο όλων των δομών Αθλητισμού και Πολιτισμού για μικρούς και μεγάλους
  • Υποβάθμιση των Υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού
  • Ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών μας, με αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερο κόστος για τον πολίτη
  • Αύξηση των δημοτικών τελών για να μπορέσουν να λειτουργήσουν, έστω και στοιχειωδώς οι υπηρεσίες μας.

Σε τίποτα απ όλα αυτά εμείς δεν είναι δυνατό να συναινέσουμε.

Θα φυλάξουμε με όλη μας τη δύναμη την κοινωνική λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες μας.

Είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε τη λειτουργία των Δήμων και ζητάμε να μη γίνουν απολύσεις και να μην εφαρμοστεί κανενός είδους εφεδρεία. Αντίθετα, να γίνουν προσλήψεις του απαιτούμενου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες που πληρώνουν οι δημότες (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, βρεφονηπιακοί σταθμοί).

Για τους λόγους αυτούς, οι Δήμαρχοι όλης της χώρας, αποφασίσαμε το διήμερο προειδοποιητικό κλείσιμο των Δήμων την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου.

Αγαπητοί μας συμπολίτες,

Ζητάμε την κατανόησή σας για τα προβλήματα που γνωρίζουμε ότι θα προκαλέσουν αυτές οι κινητοποιήσεις στην καθημερινή σας ζωή. Είναι ελάχιστη η θυσία που απαιτείται για να εμποδίσουμε την πλήρη και οριστική κατάρρευση όλων των κοινωνικών και ωφέλιμων λειτουργιών για τους δημότες μας.

  

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ