05-04-2013: Δυναμική κινητοποίηση για την παραμονή του ΙΚΑ Αμυνταίου

 

Σήμερα, Παρασκευή 5 Απριλίου, οι φορείς και οι πολίτες του Δήμου Αμυνταίου προχώρησαν σε δυναμική κινητοποίηση, προκειμένου να μην καταργηθεί το Υποκατάστημα ΙΚΑ Αμυνταίου. Από εχθές ο Δήμος Αμυνταίου κινητοποίησε τους πολίτες, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης στηρίζοντας την προσπάθεια αποφάσισε το κλείσιμο των καταστημάτων για τις πρωινές ώρες και τη μαζική συμμετοχή των μελών του στην κινητοποίηση.

Αιτία της κινητοποίησης των φορέων και των πολιτών είναι η απόφαση της κεντρικής διοίκησης του ΙΚΑ να κλείσει το Υποκατάστημα ΙΚΑ του Αμυνταίου, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις που έδωσε προ λίγων ημερών σε συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο, τον Κυβερνητικό Βουλευτή του Νομού, τους επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου. Η απόφαση αυτή είναι καταστροφική για τους πολίτες του Δήμου Αμυνταίου που θα πρέπει να μεταβαίνουν στη Φλώρινα για οποιαδήποτε συναλλαγή τους με το ΙΚΑ και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την τοπική κοινωνία.

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας προκειμένου να αποτρέψει τους Αμυνταιώτες να εμποδίσουν τη μετακόμιση των γραφείων του ΙΚΑ, που στεγάζεται στο Δημαρχείο Αμυνταίου. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεπαν στους πολίτες την είσοδο στην περιοχή του Δημαρχείου, όπου τους είχε καλέσει ο Δήμος σε διαμαρτυρία, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ζητούσαν ταυτότητες από τους πολίτες που πήγαιναν να διαμαρτυρηθούν. Πολλές φορές χρειάστηκε η συνδρομή του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων και παρά τις προσπάθειες της Αστυνομίας ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην είσοδο του Δημαρχείου και δεν επέτρεψε στο συνεργείο μεταφορικής εταιρίας να πραγματοποιήσει τη μετακόμιση. Μάλιστα στην προσπάθεια του Δημάρχου κ. Μάκη Ιωσηφίδη και των Αντιδημάρχων να βοηθήσουν τους πολίτες να περάσουν στο χώρο της διαμαρτυρίας έγιναν μικροεπεισόδια με τις αστυνομικές αρχές.

Όταν το ειδικό όχημα προσπάθησε να υψώσει το καλάθι μεταφοράς αντικειμένων ο Δήμαρχος και πολλοί θεσμικοί φορείς και πολίτες εμπόδισαν την ανύψωση με αποτέλεσμα οι μεταφορείς να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν τη μετακόμιση.

Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη του Δημάρχου Αμυνταίου με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, τους Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου και τους πρώην Δημάρχους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση και αποφασίστηκε η κατάληψη της εισόδου του Δημαρχείου από τη Δημοτική Αρχή και τους θεσμικούς φορείς της περιοχής.

IKAIKA_1IKA_2IKA_3IKA_4IKA_5