06-06-2013: Μεγάλο πρόγραμμα αποκατάστασης και συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου σχετικά με τη συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας, την αποκατάσταση των υφιστάμενων φθορών στο αγροτικό οδικό δίκτυο και εργασίες διάνοιξης αγροτικών και δασικών δρόμων. Στην επιχείρηση αποκατάστασης του αγροτικού δικτύου συμμετέχουν 6 διαμορφωτές γαιών (γκρέιντερ), 1 φορτωτής, 2 σκαπτικά μηχανήματα (JCB) και 3 φορτηγά μεταφοράς χαλικιών και άλλων αδρανών υλικών, με τους αντίστοιχους χειριστές και φυσικά εργάτες για υποβοηθητικές εργασίες.

Οι εργασίες συντήρησης και αποκαταστάσεων στο αγροτικό οδικό δίκτυο πραγματοποιούνται σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες και στόχος είναι η πραγματοποίηση παρεμβάσεων σε όλο το αγροτικό οδικό δίκτυο που αριθμεί πολλές δεκάδες χιλιόμετρα. Ήδη έχει γίνει προμήθεια χαλικιού και πολλοί αγροτικοί δρόμοι έχουν επιστρωθεί με τεράστιες ποσότητες χαλικιού, μετά από συνεννόηση του Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κυριάκου Κύρκου με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων. Στη συνέχεια και με το συντονισμό των μηχανημάτων έργου από τους Αντιδημάρχους κ. Αργύρη Βολιώτη και Κυριάκο Κύρκο, πραγματοποιούνται οι επιστρώσεις και διαμορφώσεις των αγροτικών δρόμων.

Στόχος του Δήμου Αμυνταίου είναι η βελτίωση των συνθηκών για την αγροτική παραγωγή και η στήριξη του αγροτικού κόσμου της περιοχής μας στην καθημερινή του προσπάθεια για παραγωγή ποιοτικών προϊόντων.

 

agrot_odop 

 

agrot_odop_1 

 

agrot_odop_2 

 

agrot_odop_3

 

agrot_odop_4