14-06-2013: Καταγγελία για παράνομη λειτουργία του ορυχείου στους Αναργύρους

Σε καταγγελία του τρόπου λειτουργίας του ορυχείου εξόρυξης λιγνίτη προχώρησε ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης, που κατηγορεί τη ΔΕΗ ότι πραγματοποιεί εργασίες στο ορυχείο σε απόσταση μικρότερη των 250 μέτρων από τα όρια του οικισμού των Αναργύρων, ενώ ταυτόχρονα επεσήμανε στη ΔΕΗ να μην εναποτίθεται τέφρα στην περιοχή.

Μετά από την καταγγελία του Δημάρχου Αμυνταίου το Κέντρο Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Αναργύρων, στο πλαίσιο διενέργειας πραγματογνωμοσύνης για τη διερεύνηση όσων καταγγέλλονται από τον Δήμαρχο.

Παρόντες κατά τη διάρκεια της αυτοψίας ήταν ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αναργύρων κ. Γιώργος Τσισμαλίδης και κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι είναι αγανακτισμένοι βλέποντας την καθημερινή υποβάθμιση της ζωής τους, αλλά και την αδιαφορία των υπευθύνων λειτουργίας του ορυχείου σχετικά με την υγεία των κατοίκων.

«Είμαστε αποφασισμένοι να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στη ΔΕΗ ότι πρέπει επιτέλους να σεβαστεί την τοπική κοινωνία και να λειτουργεί σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς όρους» δήλωσε ο δήμαρχος Αμυνταίου, ενώ ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αναργύρων επεσήμανε ότι «Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε ή να κάνουμε εκπτώσεις στο θέμα της υγείας των κατοίκων».

 

anargyroi