11-09-2013: Ξεκινάει η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου Βαλτονέρου

Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Μάκη Ιωσηφίδη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας για την κατασκευή του «Εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης Τ.Κ. Βαλτονέρου».

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.415.000 € και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων του Βαλτονέρου είναι τμήμα του συνολικότερου έργου για κατασκεκατασκεή βιολογικών καθαρισμών και αποχετευτικών δικτύων στη Δημοτική Ενότητα Αετού, με συνολικό προϋπολογισμό 5.388.000 €, που θα λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των λυμάτων των Τοπικών Κοινοτήτων Αετού, Αγραπιδιάς, Ασπρογείων, Βαλτονέρου, Λιμνοχωρίου, Πεδινού και Σκλήθρου, με ιδιαίτερη συμβολή στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και την προστασία των λιμναίων οικοσυστημάτων της Χειμαδίτιδας και της Ζάζαρης.

Επισημαίνεται ότι το εσωτερικό δίκτυο του Βαλτονέρου είναι το τελευταίο υποέργο του συνολικού έργου των βιολογικών και αποχετευτικών δικτύων της Δημοτικής Ενότητας Αετού, καθώς έχουν ολοκληρωθεί τα εξωτερικά αποχετευτικά δίκτυα Βαλτονέρου και Λιμνοχωρίου και είναι σε φάση κατασκευής οι βιολογικοί καθαρισμοί.

 

simvasi_Valtonero