03-01-2014: Έρευνα μαθητών για την οικολογική μετακίνηση

ecomobilityΤο Γυμνάσιο Αμυνταίου συμμετέχει στον διαγωνισμό Ecomobility Οικολογική Μετακίνηση, στο πλαίσιο εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιείται για ενδέκατη χρονιά από το ECOCITY με τη συνεργασία και τη συστράτευση σημαντικών επιστημονικών Ιδρυμάτων και Οργανισμών.

Την Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2013, από 10:00 έως 14:00, μαθητές της Γ’ Γυμνασίου με καθηγητές τους θα επισκεφθούν σπίτια στις Εργατικές Κατοικίες Αμυνταίου, προκειμένου να καταγράψουν συνήθειες και προβλήματα καθημερινής και συχνής μετακίνησης με τη βοήθεια ειδικού ερωτηματολογίου. Τη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών του Γυμνασίου στον διαγωνισμό Ecomobility στηρίζει ο Δήμος Αμυνταίου, καθώς στόχος είναι να δοθούν λύσεις μέσα από πράσινες μεταφορές.

Κυρίαρχο σύνθημα της δράσης είναι «Οι συνθήκες κυκλοφορίας και ο σεβασμός στο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης στην πόλη είναι επίπεδο επίδειξης πολιτισμού και επένδυση ποιότητας στη ζωή μας».

Οι πολίτες παρακαλούνται να διευκολύνουν τους μαθητές και τους καθηγητές τους στην πολύ σημαντική αυτή δράση, στην οποία το Αμύνταιο συμμετέχει για πρώτη φορά.