14-04-2014: Ξεκίνησαν οι δοκιμαστικές πτήσεις υδροπλάνων στη Βεγορίτιδα

Σήμερα στις 12:08 μ.μ. προσυδατώθηκε το πρώτο υδροπλάνο στη Βεγορίτιδα και συγκεκριμένα στην προβλήτα του Αγίου Παντελεήμονα του Δήμου Αμυνταίου.

Με την πρώτη αυτή πτήση ξεκίνησαν οι δοκιμαστικές πτήσεις των υδροπλάνων προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις των υδατοδιαδρόμων από την εταιρία «Ελληνικά Υδατοδρόμια», που έχει αναλάβει τον φάκελο για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου της Βεγορίτιδας.

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση και προσυδάτωση στη Βεγορίτιδα έγινε με υπερελαφρό υδροπλάνο, ενώ θα ακολουθήσουν και δοκιμαστικές πτήσεις με άλλους τύπους υπερελαφρών υδροπλάνων.

Η αρχή έγινε και το υδατοδρόμιο της Βεγορίτιδας φαίνεται ότι θα είναι το πρώτο λιμναίο υδατοδρόμιο της χώρας.

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης τόνισε την αναπτυξιακή διάσταση του υδατοδρομίου αφενός για τις μετακινήσεις των κατοίκων και αφετέρου των πολυάριθμων επισκεπτών των τουριστικών προορισμών της ευρύτερης περιοχής. Αναφέρθηκε επίσης στην πολιτική βούληση για δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων στη χώρα μας και τη σημαντική συμβολή του Υφυπουργού κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου στη μεγάλη αυτή αναπτυξιακή προσπάθεια.

Στην πρώτη προσυδάτωση υδροπλάνου στη Βεγορίτιδα παρών ήταν και ο υπεύθυνος υδατοδρομίων της εταιρίας κ. Πολυχρόνης Ροντογιάννης, που αναφέρθηκε σε τεχνικά ζητήματα και στο χρονοδιάγραμμα της αδειοδότησης του υδατοδρομίου.

 

idroplano_Vegoritida 

 

idroplano_Vegoritida_2 

 

idroplano_Vegoritida_4