Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν η επαναφορά των δρομολογίων του τραίνου και η τουριστική αξιοποίηση του σιδηροδρόμου την περιοχή του Δήμου Αμυνταίου.

Ο κ. Ζηλιασκόπουλος επιβεβαίωσε ότι τα δρομολόγια ξεκινούν και πάλι στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Φλώρινα την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012. Ο Δήμαρχος ζήτησε να μας δοθούν οι ώρες των δρομολογίων για να τις ανακοινώσουμε στους πολίτες, που καλούνται να στηρίξουν την προσπάθεια για εξασφάλιση της βιωσιμότητας της γραμμής.

Εκτός από το μεγάλο θέμα της επαναφοράς των δρομολογίων, που θα έχει αίσιο τέλος, συζητήθηκε εκτενώς η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ της θυγατρικής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που ασχολείται με τον τουρισμό και του Δήμου Αμυνταίου. Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η οργάνωση πακέτων επίσκεψης τουριστών στην περιοχή του Αμυνταίου. Σύμφωνα με το σχεδιασμό οι επισκέπτες θα έρχονται με το τραίνο μέχρι το Αμύνταιο και από εκεί θα γυρίζουν σε όλους τους επισκέψιμους χώρους του Δήμου με τα μικρά λεωφορεία που θα διαθέτει ο Δήμος Αμυνταίου για το σκοπό αυτό. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αμυνταίου έχει καταθέσει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ φάκελο με τα προτεινόμενα τουριστικά πακέτα, που μελετήθηκε από τα στελέχη της και θα αξιοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο και τις τοπικές επιχειρήσεις.

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης φανερά ικανοποιημένος μετά τη συνάντηση κάλεσε τους συνδημότες μας να στηρίξουν τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα βιωσιμότητας της γραμμής στο μέλλον.