Τις τελευταίες ημέρες δυστυχώς είναι σε έξαρση το θλιβερό φαινόμενο της θανάτωσης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων με δηλητηριασμένα δολώματα (φόλες). Μάλιστα, η απάνθρωπη αυτή πρακτική εφαρμόστηκε κοντά σε παιδική χαρά με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ακόμη και παιδιά!

Οι απαράδεκτες αυτές μέθοδοι εφαρμόζονται λίγες ημέρες αφότου ο Δήμος Αμυνταίου ανακοίνωσε τον αντιλυσσικό εμβολιασμό και τη σήμανση των αδέσποτων ζώων, σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σύλλογο Αμυνταίου «Η Αγκαλιά». Μία προσπάθεια που μέσα από τον εθελοντισμό προσπαθεί να προστατέψει τη δημόσια υγεία και να αναδείξει τις αξίες της κοινωνίας μας.

Επειδή η θανάτωση ζώων με δηλητηριασμένα δολώματα δημιουργεί μία εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση και έχουμε οδηγηθεί στο να κινδυνεύουν ακόμη και ζωές παιδιών, ο Δήμος θα βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές για την πάταξη του φαινόμενου. Βέβαια, επειδή δεν είναι δυνατό να λυθούν τα προβλήματα με αστυνομικά μέτρα καλούμε τους πολίτες να δείξουν ευαισθησία και να σταματήσει η απαράδεκτη αυτή πρακτική.