Live Ενημέρωση

Ψήφισμα στήριξης στον αρμενικό λαό από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμυνταίου εξέδωσε ψήφισμα εκφράζοντας τη συμπαράστασή και την αλληλεγγύη του στον δοκιμαζόμενο λαό της Αρμενίας.

Ειδικότερα το κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αμυνταίου εκφράζει την υποστήριξη και την συμπαράσταση του στον Αρμένικό λαό μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Δημοκρατίας του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) τις πρωινές ώρες της 27ης Σεπτεμβρίου.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησαν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον του Ναγκόρνο Καραμπάχ/Αρτσάχ στοχοποιώντας πολίτες, μεταξύ άλλων και σχολείων στην πόλη του Στεπανακέρτ με πυραύλους, drones και ελικόπτερα. Η επίθεση έχει προκαλέσει απώλειες στον άμαχο πληθυσμό.

Πρόκειται για μια πολύ ανησυχητική κλιμάκωση της κατάστασης με πιθανώς καταστροφικές συνέπειες στην ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή τη φόρα, οι επιθέσεις του αζερικού στρατού ξεπερνούν τις συνοριακές γραμμές και έχουν πλέον ως στόχο κατοικημένες πόλεις και χωριά, σχολεία και άμαχο πληθυσμό.

Για την Ελλάδα η σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ έχει δύο σημαντικές πτυχές. Η πρώτη αφορά στην ίδια την πολεμική σύρραξη, σε μια περιοχή που υποφέρει από τις αρχές του 20ου αιώνα, και την οριστική επίλυση της μακρόχρονης κρίσης με ειρηνικά μέσα. 

Η δεύτερη αφορά στην εμπλοκή της Τουρκίας και την προσπάθεια της να αναδειχθεί σε μια περιφερειακή, ιμπεριαλιστική και ηγεμονική δύναμη. 

Όταν αυξάνονται συνεχώς οι φωνές και οι πρωτοβουλίες για κατάπαυση των πολεμικών συγκρούσεων, η Τουρκία επιλέγει την ενεργή στρατιωτική εμπλοκή της.

 

Αντί η Τουρκία να απολογηθεί για τη Γενοκτονία που διέπραξε στον αρμενικό λαό, επαναλαμβάνει και σήμερα την εγκληματική της δράση εναντίον των Αρμενίων. Αδιαφορεί για την απώλεια ανθρώπινων ζωών και εξαπολύει δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αμάχων.

Η διεθνής κοινότητα οφείλει, εκτός από ειρηνικά ευχολόγια, να αναλάβει έμπρακτη δράση για την αποκλιμάκωση της έντασης, την επανέναρξη του διαλόγου, την απομόνωση της Τουρκίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αμυνταίου:

• Καταδικάζει τη στρατιωτική επέμβαση του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ,

• Καταδικάζει τη δολοφονική στάση της Τουρκίας εναντίον των Αρμενίων,

• Τάσσεται υπέρ μια μόνιμης λύσης που θα σέβεται την εδαφική κυριαρχία των χωρών και την εθνική ταυτότητα των λαών της περιοχής,

• Στέκεται στο πλευρό του αρμενικού λαού στον δίκαιο αγώνα για ανεξαρτησία του Ναγκόρνο Καραμπάχ και την διεθνή αναγνώρισή του»

 

Γραφείο Τύπου   Δήμου Αμυνταίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αποδοχή
Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή πλοήγησή σας. Μάθετε περισσότερα