Με τη δέουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της επετείου των 113 χρόνων από την απελευθέρωση του Αμυνταίου
Με κάθε επισημότητα και σεβασμό στην ιστορική μνήμη και με παλλαϊκή συμμετοχή, εορτάστηκε η ιστορική επέτειος των 113 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης του Αμυνταίου και της περιοχής από τον τουρκικό ζυγό.
Το πρωί της Πέμπτης 6 Νοεμβρίου 2025, πραγματοποιήθηκε επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, με την παρουσία του Δημάρχου Αμυνταίου, Ιωάννη Λιάση, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Προέδρων Δ.Κ., του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Νικόλαου Σαμαρά, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας Αθανάσιου Τάσκα, του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Κλιματικής Κρίσης και Π.ΑΜ.-Π.Σ.Ε.Α. Ιωάννη Κιοσέ, του Περιφερειακού Συμβούλου ΠΔΜ, Σωτήρη Βόσδου, καθώς και εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, του Πυροσβεστικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Δ/νσεων Α/βάθμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Φλώρινας καθώς και της Εθνικής Οργάνωσης Μακεδονομάχων Αμυνταίου "Παύλος Μελάς".
Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Δ.Κ. Ροδώνα, η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό - Φιλόλογο Ευδοξία Τραϊανού και κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, εκπροσώπους φορέων και οργανώσεων της περιοχής. Τελετάρχης ήταν ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Νικόλαος Λυπίτκας.
Οι επετειακές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στο Αμύνταιο με την παρέλαση στην κεντρική οδό Τρ. Χατζή -υπό τους ήχους της μπάντας του Δήμου Φλώρινας-, των μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των σχολείων του Δήμου Αμυνταίου, Συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και ολοκληρώθηκαν με την δεξίωση που παρέθεσε ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Αμυνταίου.
Video: https://www.facebook.com/share/v/17NfQ9sSeS/
Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου














ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ
Εκδήλωση μνήμης για τη συμπλήρωση 83 ετών από το Ολοκαύτωμα του Λεχόβου
83 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Λεχόβου - Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Ο Ιορδάνης Μπάντης επανεκλέχθηκε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου
ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 2026
Η Δημοτική Αρχή Αμυνταίου εκφράζει την έντονη απογοήτευσή της για τις εξελίξεις σχετικά με το Ταχυδρομικό Κατάστημα ΕΛΤΑ Αμυνταίου
Αποχή των υπαλλήλων των ΚΕΠ Δήμου Αμυνταίου από διαδικασίες αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών
Κάλεσμα για συμμετοχή στο Πανδυτικομακεδονικό Συλλαλητήριο (9 Ιουλίου 2026)
Ακαταλληλότητα νερού στην Κοινότητα Κλειδίου του Δήμου Αμυνταίου
Συνεχίζονται και τον Ιούλιο οι παρεμβάσεις πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στις απομακρυσμένες κοινότητες του Δήμου Αμυνταίου, από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ
Ενίσχυση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αμυνταίου με νέο όχημα για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
ΙΟΥΝΙΟΣ 2026
Έγκαιρη υποβολή αιτημάτων για τη διοργάνωση εκδηλώσεων στον Δήμο Αμυνταίου
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ
Μήνυμα Δημάρχου Αμυνταίου για τη Διεθνή Ημέρα κατά της Χρήσης και της Παράνομης Διακίνησης Ναρκωτικών
Άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου του Δήμου Αμυνταίου μετά την έντονη νεροποντή
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Εργασίες ασφαλτόστρωσης στο κέντρο του Αμυνταίου – Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Η «Φλόγα της Αγάπης» πέρασε από το Αμύνταιο μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας
Ενημέρωση για παροχές ύδρευσης που εμφανίζονται στο όνομα θανόντων