Εναλλακτικός Τουρισμός
Η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του Δήμου Αμυνταίου, που ξεκίνησε με αιχμή του δόρατος την ιστορική έδρα του Δήμου το Νυμφαίο, αφορά κυρίως στους ορεινούς και ημιορεινούς οικισμούς του Βιτσίου όπως είναι ο Αετός, το Σκληθρο, το Λέχοβο, το Βαρικό, το Ξινό Νερό και τους παραλίμνιους οικισμούς όπως είναι ο Άγιος Παντελεήμονας και το Λιμνοχώρι, καθώς και το ημιαστικό κέντρο της πόλης του Αμυνταίου.
Η ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή του Δήμου Αμυνταίου ακολούθησε τη γενικότερη ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα και διαμορφώθηκε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Σημαντικό στοιχείο στην ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού είναι η αξιοποίηση των πολύπλευρων τοπικών δυνατοτήτων, καθώς είναι από τις λίγες περιοχές που μπορούν να συνδυάσουν ορεινά οικοσυστήματα, τέσσερις λίμνες, παραδοσιακούς οικισμούς, επισκέψιμα οινοποιεία και σημαντικούς φορείς όπως είναι ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.
Σήμερα στην περιοχή του Δήμου Αμυνταίου υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός χώρων διαμονής με συνολική δυναμικότητα άνω των 400 κλινών, πολλοί και αξιόλογοι χώροι εστίασης, επισκέψιμα οινοποιεία, επιχειρήσεις παραγωγής και πώλησης τοπικών προϊόντων, εταιρίες παροχής υπηρεσιών ελεύθερου χρόνου και γνωριμίας με τη φύση.











Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου για τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Αμυνταίου, Γιαγκούλη Στέφανου
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2026
«Εγγραφές στα τμήματα προγράμματος Άθληση για Όλους 2026-2027 του Δήμου Αμυνταίου».
Επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Νικόλαου Ταχιάου στον Δήμο Αμυνταίου
Πραγματοποιήθηκε η 3η συνάντηση του Δήμου Αμυνταίου για το ευρωπαϊκό έργο BIOSTARS
12 εκατ. ευρώ για την προστασία και ανάδειξη της ρωμαϊκής έπαυλης Αμυνταίου. Λίνα Μενδώνη: «Εξαιρετικά σημαντικό εύρημα – Μόλις δύο ή τρεις αντίστοιχες επαύλεις έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα»
Έναρξη λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αμυνταίου
Μια ξεχωριστή βραδιά κάτω από την αυγουστιάτικη πανσέληνο στη Δημοτική Κοινότητα Πετρών
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς στις Δημοτικές Κοινότητες Μανιακίου και Βεγόρας - Στο επίκεντρο οι ζημιές από το χαλάζι και τα αδιάθετα συμπύρηνα ροδάκινα
Η αναπτυξιακή δυναμική της «Ξινό Νερό» στο επίκεντρο κυβερνητικών επισκέψεων στον Δήμο Αμυνταίου
Υποχρεωτική υποβολή στοιχείων από τους ελεύθερους επαγγελματίες για την εφαρμογή ηλεκτρονικής τιμολόγησης ύδρευσης και αποχέτευσης
Εναρκτήρια συνάντηση στο Αμύνταιο για το διασυνοριακό έργο ENFORSA
Πολιτισμός για κάθε παιδί, σε κάθε κοινότητα του Δήμου Αμυνταίου
Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος φωτίζει τον Αρχαιολογικό Χώρο Πετρών
Επίσκεψη και σημαντική προσφορά εθελοντικών συλλόγων από τη Στουτγάρδη στο Ξινό Νερό
Η Φωτεινή Βελεσιώτου μάγεψε το κοινό του Αμυνταίου
Μια ξεχωριστή βραδιά Θεάτρου Σκιών στη Λεβαία
Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας στη Δημοτική Κοινότητα Σκλήθρου
Μουσικές στιγμές με τις «Κούπες» στο Αμύνταιο
Μια ξεχωριστή βραδιά Θεάτρου Σκιών στο Σκλήθρο