Συνάντηση του Δημάρχου Αμυνταίου Ιωάννη Λιάση με τη Διευθύντρια του Σ.Α.Ε.Κ. Αμυνταίου Σοφία Απαζίδου
Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2025, στο Δημαρχείο Αμυνταίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Αμυνταίου, Ιωάννη Λιάση, και της Διευθύντριας του Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην ΙΕΚ) Αμυνταίου, Σοφίας Απαζίδου.
Κατά τη συζήτηση εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν την αναβάθμιση της επαγγελματικής κατάρτισης στην περιοχή, καθώς και οι νέες ειδικότητες του Σ.Α.Ε.Κ. για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026, οι οποίες ανταποκρίνονται τόσο στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας, όσο και στις αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου Αμυνταίου.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ειδικότητα Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας, λόγω του ισχυρού οινοτουριστικού αποτυπώματος της περιοχής, καθώς και στην ανάγκη εξειδίκευσης νέων επαγγελματιών στον πρωτογενή τομέα, με έμφαση στη βιολογική γεωργία και τις σύγχρονες καλλιεργητικές πρακτικές.
Στη συζήτηση αναδείχθηκε η σημασία της εκπαίδευσης για την ενίσχυση:
- του πρωτογενούς τομέα,
- της αμπελουργίας και του τοπικού αμπελοοινικού πλούτου,
- των βιολογικών καλλιεργειών,
- καθώς και της εξειδίκευσης σε νέες μορφές ενέργειας, όπως το φυσικό αέριο και το υδρογόνο, που θα αναπτυχθούν στη Δυτική Μακεδονία τα επόμενα χρόνια.
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, τόνισε ότι ο Δήμος στηρίζει ενεργά την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών δομών και της επαγγελματικής κατάρτισης, ώστε η νέα γενιά της περιοχής να αποκτήσει τα απαραίτητα εφόδια για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις τόσο της πράσινης όσο και της ψηφιακής μετάβασης.
Παρών καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης ήταν και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, και επί χρόνια καθηγητής σε Δημόσια ΙΕΚ, Ιορδάνης Μπάντης.
Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου










Ο Δήμος Αμυνταίου στο πλευρό των αγροτών
Επισκέψεις Κινητών Μονάδων Υγείας σε απομακρυσμένες Κοινότητες του Δήμου Αμυνταίου
Τα «Τσιριβάρβαρα» αναβιωσαν για ακόμη μια χρονιά στο Αμύνταιο
Ο Δήμος Αμυνταίου συμμετέχει για πρώτη φορά στο καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα BIOSTARS (Interreg Euro-MED)
Συνάντηση έργου Biostars
Μήνυμα Δημάρχου Αμυνταίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Αμύνταιο
Δεύτερη φάση ενίσχυσης του πρασίνου στο Αμύνταιο. 240 νέα δέντρα μέσω του Πράσινου Ταμείου
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2025
Τσιριβάρβαρα 2025
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΚ ΛΕΒΑΙΣΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥΕΤΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ
Εξαιρετική επιτυχία στην εκδήλωση “Πρώτες Βοήθειες & Παιδική Παχυσαρκία στην Προσχολική Ηλικία”, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Αμυνταίου
Συνεδρίαση ΤΕΣΟΠΠ Δήμου Αμυνταίου για την προετοιμασία ενόψει χιονοπτώσεων και παγετού
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Αμύνταιο
Αυτοψία στα πιλοτικά γεωθερμικά θερμοκήπια – Σύντομα οι πρώτες παραγωγές στην αγορά
Απογραφή υφιστάμενων δραστηριοτήτων στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Άσκησης Δραστηριοτήτων και Ελέγχου
Πρώτες βοήθειες και παιδική παχυσαρκία στην προσχολική ηλικία
Παρεμβάσεις αναβάθμισης στις σχολικές μονάδες του Δήμου Αμυνταίου
Εγκαίνια του νέου Τμήματος Ένταξης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου – Ένα έργο που έγινε πράξη σε χρόνο ρεκόρ
Συμμετοχή του Δήμου Αμυνταίου στην Έκθεση Philoxenia 2025