Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε.) Λιμνών και Ποταμών Δυτικής Μακεδονίας
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την «Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε.) Λιμνών και Ποταμών Δυτικής Μακεδονίας».
Η εκδήλωση, που ξεκίνησε με την υπογραφή Συμφώνου Αμοιβαίας Κατανόησης του Δήμου Αμυνταίου και του Αρκτούρου με σκοπό την υλοποίηση του έργου της ΟΧΕ, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών, επιβεβαιώνοντας τη σημασία που έχει για την περιοχή ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού πλαισίου, με επίκεντρο τα λιμναία και ποτάμια συστήματα της Δυτικής Μακεδονίας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, απηύθυναν χαιρετισμό ή συμμετείχαν με παρεμβάσεις: ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Πολυτίμη Φαρμάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Κλιματικής Κρίσης και Π.ΑΜ Π.Σ.Ε.Α. Ιωάννης Κιοσές, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλης Χαρούμενος, ο Προϊστάμενος της Μονάδας Β2 της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αβδάλας, ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία 2021–2027» Γιάννης Παπαδόπουλος, η Γενική Διευθύντρια Οργάνωσης και Ανάπτυξης του Χωρικού Φορέα ΟΧΕ Λιμνών και Ποταμών Δυτικής Μακεδονίας Φωτεινή Σαββοπούλου, ο Ειδικός Σύμβουλος της ΟΧΕ Λιμνών και Ποταμών Αντώνης Χατζηδιαμαντής, ο Πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» Σταύρος Μπένος, ο Δήμαρχος Πρεσπών Γιώργος Στεργίου, ο Διευθυντής της ΑΝΚΟ Τάσος Σιδηρόπουλος, ο Διευθυντής ΔΥΠΕΧΩ Δυτικής Μακεδονίας, Δόντσιος Στέφανος, η εκπρόσωπος του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Σοφία Τσανακτσίδου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας Παύλος Αλεξιάδης, καθώς και εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Δήμαρχος Αμυνταίου Ιωάννης Λιάσης, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της ενεργού συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας και των παραγωγικών φορέων στη διαμόρφωση ενός σχεδίου που αφορά άμεσα το παρόν και το μέλλον του τόπου.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η Ο.Χ.Ε. Λιμνών και Ποταμών Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί ένα κρίσιμο αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή, δίνοντας τη δυνατότητα αξιοποίησης των φυσικών της πόρων με όρους βιωσιμότητας, εξωστρέφειας και τοπικής ανάπτυξης. Παράλληλα, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για παρεμβάσεις που μπορούν να ενισχύσουν τον τουρισμό, την προστασία του περιβάλλοντος, την επιχειρηματικότητα, τον πρωτογενή τομέα και συνολικά την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συμμετοχική διαδικασία σχεδιασμού, στην ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά και στη διαμόρφωση μιας κοινής στρατηγικής που θα αναδείξει τη μοναδική περιβαλλοντική και αναπτυξιακή ταυτότητα της περιοχής.
Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου












Προσωρινή ρύθμιση κυκλοφορίας οχημάτων στον Δήμο Αμυνταίου κατά την διεξαγωγή της αθλητικής εκδήλωσης "GO AMYNTAIO RUN"
Μεταφορά διενέργειας λαϊκής αγοράς του Δήμου Αμυνταίου, ημέρας Δευτέρας, λόγω αργίας
Με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική ευλάβεια τιμήθηκαν οι Πολιούχοι του Αμυνταίου Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη
Συνάντηση του Δημάρχου Αμυνταίου με εκπροσώπους της Enaon EDA για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στον Δήμο Αμυνταίου
Μήνυμα Δημάρχου Αμυνταίου για τη Γενοκτονία των Ποντίων
Ο Δήμος Αμυνταίου τίμησε τη μνήμη του Μακεδονομάχου Καπετάν Βαγγέλη Στρεμπενιώτη στα Ασπρόγεια
Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Αμυνταίου για την άνοδο του Αίαντα Αμυνταίου στη Β’ Εθνική Γυναικών
Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Αμυνταίου Ιωάννη Λιάση για τη βράβευση εστιατορίων του Δήμου Αμυνταίου στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2026
Αγιασμός στον πλήρως ανακαινισμένο Παιδικό Σταθμό Φιλώτα
Επισκέψεις κινητών ομάδων υγείας του ΕΟΔΥ
Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Ευάγγελου Μεϊμαράκη στον Δήμαρχο Αμυνταίου Ιωάννη Λιάση
Πρόσκληση ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΓΓΕΛΗ 2026
Μήνυμα Δημάρχου Αμυνταίου για τη Γιορτή της Μητέρας
Υπογράφηκε η σύμβαση για την «Κατασκευή Οριζόντιας Σήμανσης Οδών» στον Δήμο Αμυνταίου
Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Άθληση για Όλους» 2026–2027
Παράδοση κιτ αντιμετώπισης δηλητηριάσεων στον Δήμο Αμυνταίου, στο πλαίσιο του LIFE Bear-Smart Corridors
Εκδρομή του ΚΑΠΗ Αμυνταίου σε Κορυτσά – Μοσχόπολη – Πόγραδετς
Η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης Έδεσσας – Αμυνταίου – Φλώρινας αποτελεί σημαντική εξέλιξη για τον τόπο μας
Δελτίο Τύπου ΔΕΤΕΠΑ
ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ 2026 ΟΡΘΗ Α.Δ.Ε.