Πραγματοποιήθηκε το 2ο BIOSTARS Hub Meeting στο Αμύνταιο
Σημείο συνάντησης για τη βιοοικονομία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την τοπική καινοτομία αποτέλεσε το Αμύνταιο, με τη διοργάνωση του 2ου BIOSTARS Hub Meeting, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Απριλίου 2026 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου.
Η εκδήλωση, την οποία χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Αμυνταίου Ιωάννης Λιάσης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου Ιορδάνης Μπάντης, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Αμυνταίου ως συνδεδεμένου εταίρου (Associated Partner) στο ευρωπαϊκό έργο BIOSTARS (Systemic circular bioeconomy solutions for supporting start-ups and socially driven innovation in rural areas), το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα Interreg Euro-MED.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναδείχθηκαν οι προοπτικές της κυκλικής βιοοικονομίας στην περιοχή, παρουσιάστηκαν χρήσιμα εργαλεία και καλές πρακτικές, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ τοπικών φορέων, οργανώσεων και πολιτών.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι εισηγήσεις και οι παρεμβάσεις των συμμετεχόντων, μέσα από τις οποίες αναδείχθηκαν ζητήματα αγροτικής καινοτομίας, κοινωνικού αντίκτυπου τοπικών μοντέλων δράσης, καθώς και οι δυνατότητες σύνδεσης της κοινοτικής ενέργειας με τη βιοοικονομία στις αγροτικές περιοχές.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν το έργο BIOSTARS και το BIOSTARS Toolbox, ενώ κατατέθηκαν εμπειρίες και παραδείγματα από άλλες πρωτοβουλίες, εμπλουτίζοντας τον διάλογο με χρήσιμες πρακτικές και εφαρμογές.
Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν ο Βασίλης Νιάρος από το Epirus Living Lab – P2P Lab, ο Σωτήρης Τσουκαρέλης από την πρωτοβουλία «Τα Ψηλά Βουνά» και ο Δημήτρης Κιτσικόπουλος από την Electra Energy, οι οποίοι συνέβαλαν ουσιαστικά στη συζήτηση με τις τοποθετήσεις τους.
Ξεχωριστή σημασία είχε η ανοιχτή συζήτηση που ακολούθησε, κατά την οποία αναδείχθηκαν τοπικές ανάγκες, προκλήσεις και ευκαιρίες, επιβεβαιώνοντας τη σημασία της συνεργασίας και του διαλόγου για τη διαμόρφωση των επόμενων βημάτων του έργου στην περιοχή.
Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου










Πραγματοποίηση τεχνικής σύσκεψης στον Δήμο Αμυνταίου
Υποχρεωτικός καθαρισμός οικοπέδων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2026
Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου για τον θάνατο του Νικολάου Τσιρώνη, πατέρα του Δημοτικού Συμβούλου Γεωργίου Τσιρώνη
Επίσκεψη της Προέδρου της ΔΕΕΠ Φλώρινας στον Δήμαρχο Αμυνταίου
Ευχαριστήριο μήνυμα του Δήμου Αμυνταίου για τη στήριξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ
Πασχαλινές Ευχές Δημάρχου Αμυνταίου
Δωρεά οχήματος από την Εταιρεία «Ξινό Νερό Μονομετοχική Α.Ε. Ο.Τ.Α.» προς το ΚΥ Αμυνταίου για την ενίσχυση των κατ’ οίκον επισκέψεων
Πασχαλινές επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας Αθανάσιου Τάσκα και του Δημάρχου Αμυνταίου Ιωάννη Λιάση σε δομές της πόλης του Αμυνταίου
Μεταφορά ημέρας διενέργειας λαϊκής αγοράς Αμυνταίου λόγω αργίας
Ο Δήμος Αμυνταίου τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων με δράσεις ενημέρωσης στα σχολεία
Πραγματοποιήθηκε στο Αμύνταιο η προβολή του Florina International Film Festival
Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Φιλώτα στο ΚΑΠΗ Αμυνταίου
Πραγματοποιήθηκε το 2ο BIOSTARS Hub Meeting στο Αμύνταιο
Προμήθεια υγρών καυσίμων για τις ανάγκες του Δήμου Αμυνταίου, περιόδου 2026-2027
Διήμερο Βιβλιοφιλικών Δράσεων του Δήμου Αμυνταίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε.) Λιμνών και Ποταμών Δυτικής Μακεδονίας
Μήνυμα Δημάρχου Αμυνταίου για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού
Επισκέψεις Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ
Επίσκεψη εκπροσώπων του ΚΑΠΗ Αμυνταίου στο Νηπιαγωγείο Ξινού Νερού ενόψει του Πάσχα